Filter by Oznake izdelkov
roman

Moskva 2042

prevod Lijana Dejak

Vesela, obešenjaška antiutopija, napisana v osemdesetih letih, je postala v Rusiji velika uspešnica prav v zadnjih letih. Morda pa je znal Vladimir Vojnovič (r. 1932), pri nas znan po svojih Prigodah vojaka Čonkina, tudi brez časovnega stroja pokukati v prihodnost?

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2015
Število strani: 462
Vrsta: trde platnice
ISBN: 9789612770921
Tiskana izdaja

O knjigi

Disidentski pisatelj Vitalij je prisiljen zapustiti socialistično Sovjetsko zvezo in uživa v svetu gnilega nemškega kapitalizma – dokler idile ne prekine nepričakovana ponudba. Izkaže se, da Lufthansa nudi polete v prihodnost, ameriški časnik pa je pisatelju pripravljen plačati bajno drago karto, ki ga popelje 60 let v prihodnost – v Moskvo leta 2042, kjer se je iz socializma razvil čisto pravi komunizem.

Vladimir Vojnovič

Vladimir Nikolajevič Vojnovič  (r. 1932) je najprej zaslovel z romani o vojaku Ivanu Čonkinu, ki duhovito slikajo absurde totalitarnega režima v času 2. svetovne vojne v Rusiji. Čonkin, ruski Švejk, je že dolgo del ruske pop kulture. Vojnovičeva dela so bila dolgo prepovedana v Rusiji, a bil je ljubljenec samizdata in tamizdata; 1980 je bil končno prisiljen zapustiti Rusijo. Drugo njegovo ključno delo, Moskva 2042, je tako nastalo že v Münchnu. Pisatelj je družinsko povezan z Balkanom – oče je bil Srb, njegov prednik je tudi znameniti dubrovniški pisatelj Ivo Vojnovič.

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.