Filter by Oznake izdelkov
roman

Pianistov dotik

Knjigo je vredno počasi in z užitkom in s kožo brati in začutiti, kaj vse nam pripoveduje pisatelj, v katerem domuje veliko svetov.

Manca Košir

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2015
Število strani: 186
Vrsta: mehke platnice, trde platnice
ISBN: 9789612770938
ISBN: 9789612771324
Elektronske izdaje

Drugi ponudniki

Tiskane izdaje
mehke platnice15,00 

O knjigi

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v newyorški bolnišnici po misterioznem dogodku, ki sproži fobijo pred dotikom. Je kriva nesrečna ljubezen, odvzeti ljubezenski dotik ali brezdušno, mehanično udarjanje klavirskih strojev, ki grozijo, da bodo glasbi ukradli dotik z dušo? V bolnišnično sedanjost se vpleta predzgodba čudaškega čudežnega otroka, nato demonično obsedenega genija. Knjiga se pred bralcem razpira kot granatno jabolko: tukaj zrna razvojnega, tam filozofskega romana, ob njih pa emocionalno in poetično nabita ljubezenska zgodba, izjemno doživeti opisi najbolj neverbalne umetnosti – glasbe … vsi povezani z izrazito bogatim in igrivim jezikom, ki spominja na virtuoznost mojstrov, kot je Vladimir Nabokov.

Odzivi

Mirt Komel (foto: Boštjan Pucelj)

Mirt Komel

Mirt Komel (r. 1980 v Novi Gorici) je pisatelj in filozof, predavatelj in raziskovalec na Fakulteti za družbene vede in na Filozofski fakulteti. Avtor številnih znanstvenih monografij (Poskus nekega dotika, Sokratski dotiki, Giljotina duha, Twin Peaks in postmodernizem), njegova literarna dela pa segajo od dram in dramskih pesnitev (Mestne drame, Luciferjev padec) do potopisov (Sarajevski dnevnik, Kahirske kahesije). Pianistov dotik (2015) je njegov romaneskni prvenec, sledita dva detektivska romana Medsočje (2018) in Detektiv Dante (2021), leta 2022 pa je izšel še roman Akiles. Romana Pianistov dotik in Medsočje sta bila nominirana za nagrado kresnik.