Filter by Oznake izdelkov
roman

Detektiv Dante

Kdo je zagrešil kar tri zaporedne umore na Goriškem?

Vrsta: mehka vezava, trda vezava
Dimenzije: 13 × 20 cm
Leto izida: 2021
Copyright: Založba Goga
Število strani: 334
ISBN: 9789612773335
ISBN: 9789612772918

Tiskane izdaje
mehka vezava Original price was: 19,90 €.Current price is: 17,99 €. trda vezava27,90 

O knjigi

Detektiv Dante je predzgodba k Medsočju, avtorjevemu detektivskem romanu, ki je požel dobre kritike in navdušil zahtevnejše bralce žanra, leta 2018 pa je bil tudi nominiran za kresnika. Detektiv Dante, ki se odvija v Novi Gorici in okolici, prikaže Erika Tlomma pred njegovim zlomom in dogodki, ki so se odvili v Medsočju, vendar ne več skozi njegove oči, pač pa iz perspektive prvoosebne pripovedi njegovega sodelavca Harisa Izmaila.

Če se je Medsočje zgledovalo po postmodernih detektivkah, še zlasti pa tv-seriji Twin Peaks, dobimo z Detektivom Dantejem, v katerem se izvršijo trije umori zaporedoma, vpogled v razvoj detektivskega žanra v malem, od klasične angleške prek ameriške »trdokuhane« detektivke vse do psihološko-detektivske drame, kakršno utelešajo avtorju ljube avtorice, kot so Patricia Highsmith, Donna Tartt, Gillian Flynch in Tana French.

Odzivi

Mirt Komel (foto: Boštjan Pucelj)

Mirt Komel

Mirt Komel (r. 1980 v Novi Gorici) je pisatelj in filozof, predavatelj in raziskovalec na Fakulteti za družbene vede in na Filozofski fakulteti. Avtor številnih znanstvenih monografij (Poskus nekega dotika, Sokratski dotiki, Giljotina duha, Twin Peaks in postmodernizem), njegova literarna dela pa segajo od dram in dramskih pesnitev (Mestne drame, Luciferjev padec) do potopisov (Sarajevski dnevnik, Kahirske kahesije). Pianistov dotik (2015) je njegov romaneskni prvenec, sledita dva detektivska romana Medsočje (2018) in Detektiv Dante (2021), leta 2022 pa je izšel še roman Akiles. Romana Pianistov dotik in Medsočje sta bila nominirana za nagrado kresnik.

Pogovor z avtorjem