Filter by Oznake izdelkov
roman

Postaja

Štiriindvajset ur iz življenja železniške postaje …

Leto izida: 2007
Število strani: 172
Vrsta: mehka vezava
ISBN: 9789616421478

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  O knjigi

  Podajanje dejstev iz življenja na območju postaje je popestreno z opisi vsakdanjih skrbi zaposlenih, z živahnimi in mestoma skoraj liričnimi vstavki opisov življenja delavcev na postaji: „Gor, dol, levo, desno … je plesala guma po steklu. Ali je zaslutil, da ga Hasan ne vidi več, da se je vrnil v svoj svet, v katerem zanj ni bilo prostora. Pohitel je naprej. Ko je bil nekaj korakov stran, se je obrnil, kajti obšlo ga je, da bi vendarle bilo dobro še kaj reči. Pa ni. V pomitih steklenih površinah so se pasle Hasanove ovce.“
  Ko hitimo z vlaka ali na vlak, niti ne pomislimo, koliko pridnih rok nam omogoča varno bivanje na postaji in vse, kar je potrebno za gladek potek opravil v zvezi s potovanjem. Z Mlinarjevo Postajo so ljudje, ki skoraj neopazno skrbijo za to, da vse v zvezi z železniškim prometom (od parkirišča pri postaji, okrepčevalnic, blagajn, garderob, sanitarnih prostorov, itd.) teče gladko, stopili iz sence.

  Rudi Mlinar

  Rudi Mlinar (rojen 1950 na Dolgi Brdi v bližini Prevalj) je napisal približno dvajset gledaliških del za mladino in prav toliko za odrasle, prvo samostojno publikacijo pa je izdal leta 1984 (zbirka črtic Pekoče zvezde). Leta 2004 je izšel roman Ciril iz Šentanela(Mohorjeva založba v Celovcu), istega leta je v nadaljevanjih v tedniku Nedelja izhajal roman Kjer ptice oneme, ki je leto kasneje izšel tudi v knjižni obliki pri Mohorjevi v Celovcu. Leta 2005 sta izšla zbirka črtic Vstopite (Mohorjeva založba Celje) in roman Vsa njegova križpotja (Salve), ki ga je napisal skupaj z ženo Ivano Vatovec.