Filter by Oznake izdelkov
roman

Pripovedovalec

nominacija za nagrado kresnik • nominacija za Cankarjevo nagrado

Junak romana, ki je v vrtincu zgodovine zamenjal več identitet in vlog – bil je vojak na različnih straneh, ujetnik, ljubimec, zasliševalec – pripoveduje svojo neverjetno zgodbo o preživetju.

Dimenzije: 13 × 20 cm
Leto izida: 2020
Število strani: 287
Vrsta: mehka vezava, trda vezava
Copyright: © Mirana Likar in Založba Goga, 2020
ISBN: 9789612772949
ISBN: 9789612772802

mehka vezava V košarico 15,00  trda vezava V košarico24,90 

O knjigi

Junak romana, ki ob koncu življenja svojo zgodbo pripoveduje zvesti poslušalki, je zamenjal več imen, uniform in položajev, znašel se je na frontah in v taboriščih, bil je ujetnik, ljubimec in zasliševalec. V vrtincu zgodovine je tako rekoč nehote prevzemal različne identitete, ki so ga v vojni s prisegami vezale na nasprotujoče si strani in s tem krojile razburkano usodo posameznika, ki se je želel samo živ in zdrav vrniti domov. Ki tako kot drugi noče biti pozabljen. Pripovedovalec je zato tudi roman o iskanju svobode in o intimni zavezanosti življenju, ki je nenehno na preizkušnji. Kot pa protagonistova neverjetna, ganljiva pripoved jasno pokaže, je preživetje včasih odvisno tudi od prave (ali predvsem dobro povedane) zgodbe in pripravljenosti, da ji nekdo prisluhne.

Odzivi

Mirana Likar

Mirana Likar je avtorica kratkoproznih zbirk Sobotne zgodbe (2009), Sedem besed (2012) in Glasovi (2015), romana Babuškin kovček (2017) ter novele Bibavica (2019). Njen prvenec je bil nominiran za nagrado fabula, številne zgodbe pa so bile nagrajene na natečajih in vključene v mednarodne antologije, med drugim v Best European Fiction. Njen drugi roman Pripovedovalec (Založba Goga, 2020) je bil v ožjem izboru za kresnika in Cankarjevo nagrado.

Avtorica o knjigi