Filter by Oznake izdelkov
roman

Televizija in kakovost. Kako ju razvijati

Knjiga bralcu prijazno razčleni pojem kakovosti in ponudi vrsto praktičnih napotkov za kakovostno delo televizijskih ekip, v ta namen pa komentira in pojasnjuje razmišljanja vrste filozofov, umetnikov, teoretikov in televizijskih ustvarjalcev …

Leto izida: 2011
Število strani: 148
Vrsta: mehka vezava
ISBN: 9789612770082
Tiskana izdaja

O knjigi

Dr. Igor Koršič, avtor knjige Televizija in kakovost, izhaja iz navideznega protislovja med televizijo in kakovostjo. Bralcu prijazno razčleni pojem kakovosti in ponudi vrsto praktičnih napotkov za kakovostno delo televizijskih ekip. V ta namen komentira in pojasnjuje razmišljanja vrste filozofov, umetnikov, teoretikov in televizijskih ustvarjalcev. Eden pomembnejših virov je pragmatično naravnan (samo)raziskovalni projekt danske javne televizije na to temo. Ključni sta vprašanje časa in tehnologije in sicer v več pogledih. Za estetsko kakovost je potreben čas in to ne samo za ustvarjanje. Po drugi strani se zdi tehnologija kot taka skregana z estetsko kakovostjo, za katero tu gre. Pri tehnologiji lahko zadevo spremenimo tako, da spremenimo svoj odnos do nje, da spremenimo svoje praviloma romantično odklanjanje tehnologije, kronično pomanjkanje časa pa lahko nadomestimo z obsežnimi in temeljitimi pripravami ter z aktiviranjem ustvarjalnega potenciala prav vseh sodelavcev. Ključni so medčloveški odnosi, kakovostno komuniciranje in skupni jezik!

Igor Koršič

Izredni profesor dr. Igor Koršič je predstojnik katedre za zgodovino in teorijo filma na AGRFT v Ljubljani. Je gostujoči predavatelj na vrsti tujih filmskih šol in predstavnik Slovenije v Eurimagesu. Vodi mednarodni raziskovalni projekt, v katerem proučuje odnos med teorijo in ustvarjalno prakso na filmskih šolah. Sodeluje v vodstvenih organih vrste evropskih programov za razvoj filmskih projektov in za usposabljanje filmskih avtorjev ter vodi Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev (DSFU).