Filter by Oznake izdelkov
roman

Tudi

Knjiga Tudi je soavtorsko delo Milana Jesiha in Mirka Bratuše. Združuje pesniško in kiparsko umetnost – sestavlja jo 39 risb in kolaži fotografij detajlov kipov Mirka Bratuše ter 82 osemvrstičnic Milana Jesiha. 

 

 

Copyright: @2024 Založba Goga
Dimenzije: 13 × 20 cm
Število strani: 144
Leto izida: 2024
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612774257

Tiskane izdaje
trda vezava24,90 

O knjigi

Knjiga Tudi, soavtorsko delo Milana Jesiha in Mirka Bratuše, združuje pesniško in kiparsko umetnost, tako da ju sopostavlja, križa, a vendar nikoli zlije. Sestavlja jo 39 risb in kolaži fotografij detajlov kipov Mirka Bratuše, skozi katere kipi zaživijo na novo v vseh pogledih svojega obstoja, in 82 osemvrstičnic Milana Jesiha, ki se gibljejo od humornih, satiričnih do refleksivnih pesmi. Fluidnost poezije se tako sreča s snovnostjo kipa, vmes pa pušča prostor, da iz vsake špranje zrase (tudi) čisto svoje življenje. 

Milan Jesih

Milan Jesih (1950) je predvsem pesnik, kot avtor in prevajalec pa je dejaven v gledališču in na radiu. Objavil je šestnajst pesniških zbirk, uprizorjenih je bilo več kot dvajset njegovih iger in predvajanih podobno število radijskih iger. Prevajal je temeljna dela svetovne književnosti (Shakespeara, Čehova, Gogolja, Bablja, Kleista idr.). Za pesmi je prejel vse pomembnejše literarne nagrade, med njimi Jenkovo, Veronikino in Prešernovo.