Filter by Oznake izdelkov
roman

Vsem naj bom neznan

izbor
izbral in uredil Miklavž Komelj

Izbor iz dveh obsežnih knjig neobjavljenih del izrednega pesnika, ki je o sebi pisal kot o zvezdnem utrinku, ki ga bodo šli ljudje iskat in ga ne bodo našli.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 × 20 cm
Leto izida: 2020
Število strani: 283
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612772727

trda vezava V košarico24,90 

O knjigi

Srečko Kosovel (1904–1926) je o sebi pisal kot o zvezdnem utrinku, ki ga bodo šli ljudje iskat in ga ne bodo našli – ob tem pa se bodo zavedeli, da so sami utrinki velike kozmične volje. Njegov literarni opus, nastal v nekaj letih neverjetno intenzivnega pisanja, je bil objavljan postopoma – v različnih časih je šele nova senzibilnost v njem odkrila nove tekste.

Ta knjiga prinaša izbor iz dveh obsežnih knjig, v katerih so bili leta 2019 sistematično zbrani Kosovelovi zapisi iz zapuščine, ki so ostali neobjavljeni. Izbor je razdeljen na poezijo, prozo, dramatiko, fragmente, ki predstavljajo Kosovela kot misleca, ter dva osnutka pisem. Dodana pa sta še dva prvič objavljena zapisa, hranjena v družinski hiši Kosovelovih v Tomaju.

Odzivi

Srečko Kosovel

Literarni opus Srečka Kosovela (1904–1926)  je nastal v nekaj letih neverjetno intenzivnega pisanja, je bil objavljan postopoma – v različnih časih je šele nova senzibilnost v njem odkrila nove tekste.