Filter by Oznake izdelkov
roman

Vrata nepovrata, 1. knjiga: Zemljevidi domotožja

“Napisati dandanes ep v treh delih, od katerih je prvi izgotovljen in obsega 469 strani, preostala dva pa sta na poti, se sliši kot eksces. Kot hipertrofirani in glede na žanr tudi anahronistični literarni monstrum.

Pa vendar so Zemljevidi domotožja, za zdaj prvi del Vrat nepovrata, otipljiva realnost. Ta ne more pustiti nedotaknjenega­ nikogar, ki je tako ali drugače­ povezan z živo slovensko literaturo.”
– Peter Kolšek, Delo

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2014
Število strani: 470
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612770860

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  O knjigi

  Vrata nepovrata je prvi slovenski ep, ki ga je pesniški klasik Boris A. Novak pisal več kot dvajset let. V prvi knjigi, Zemljevidih domotožja, zagledamo svet iz ptičje perspektive. Pred nami se izrišejo zemljevidi evropskih mest, Avstralije, Amerike, predvsem pa Slovenije, njenih jezer, polj, gora, mest in vasi. Ep Vrata nepovrata sestavljajo tri knjige, zato ne spreglejte nadaljevanj v naslednjih dveh letih (Čas očetov in Bivališča duš).

  Morda vam bo prav tako všeč…

  Boris A. Novak (foto: Boštjan Pucelj)

  Boris A. Novak

  Boris A. Novak (r. 1953) je pesnik, dramaturg, urednik, esejist, prevajalec in literarni teoretik. Velja za enega najpomembnejših slovenskih pesnikov, mojstra pesniških oblik, ki je od svojih avantgardnih začetkov do danes preizkusil ogromen nabor oblik iz evropske tradicije, precej pa jih je izumil tudi sam. S svojo poezijo uveljavlja maksimo, da »pomen zveni in zven pomeni«, načelo, ki ga uveljavlja tudi v svoji poeziji za otroke, dramatiki in prevodih. Izdal je že več kot petdeset knjig, številne so prevedene v tuje jezike (v knjižni obliki objavljene v ZDA, Franciji, na Hrvaškem in v BiH).

  Aprila 2017 je izšla tretja, zadnja knjiga več kot 40.000 verzov obsežnega epa Vrata nepovrata, ki velja za Novakov opus magnum. Nedolgo zatem je bil profesor Novak imenovan za izrednega člana Slovenske akademije znanosti in umetnosti v razredu za umetnosti.