Filter by Oznake izdelkov
roman

Gogine spomladanske knjižne novosti

V začetku maja 2021 bodo izšle Gogine prve letošnje knjige: romana Brine Svit, Jedrt L. Maležič in kriminalka Mirta Komela, kratke zgodbe Nore Verde pa je prevedla Suzana Tratnik.

Ko se Brina Svit znajde na jugu Indije, ne more vedeti, kaj jo tam čaka in kaj se bo zgodilo, ko bo z nekaj tujci zaradi pandemije postala ujetnica zdravilnega centra sredi tropskega gozda. Brina Svit se je rodila v Ljubljani, od leta 1980 pa živi in ustvarja v Parizu. Je nagrajena avtorica sedmih romanov, dveh knjig kratke proze in knjige esejev. Od knjige Moreno naprej je vsako knjigo napisala dvakrat – najprej v francoščini, nato v slovenščini.

Novi roman Napol morilke Jedrt L. Maležič opisuje usodo treh generacij tržaških Slovenk, ki zbežijo pred fašizmom – najprej k sorodnikom v Istro, nato k neznanim dobrotnikom v Maribor, a pravega doma ne najdejo več nikjer. Jedrt L. Maležič je pisateljica in književna prevajalka iz angleščine in francoščine, avtorica dveh zbirk kratke proze in dveh romanov.

Detektiv Dante je predzgodba k Medsočju, avtorjevemu prejšnjemu detektivskem romanu. Odvija v Novi Gorici in okolici, prikaže Erika Tlomma pred njegovim zlomom in dogodki, ki so se odvili v Medsočju,vendar ne več skozi njegove oči, pač pa iz perspektive prvoosebne pripovedi njegovega sodelavca Harisa Izmaila. Mirt Komel je pisatelj in filozof, predavatelj in raziskovalec. Je avtor številnih znanstvenih monografij, njegova literarna dela pa segajo od dram in dramskih pesnitev do potopisov. Detektiv Dante je njegov tretji roman.

Drobne zgodbe junakinj iz sodobnega hrvaškega vsakdana, ki se upirajo samoumevnosti patriarhalnega nasilja in družbeni neobčutljivosti. Nora Verde je psevdonim hrvaške avtorice Antonele Marušić, novinarke, urednice in avtorice več proznih knjig, tako kratkih zgodb kot romanov.