Filter by Oznake izdelkov
roman

Brez milosti – Antologija sodobne slovenske kratke proze

Antologija, ki izhaja ravno v letu, ko je Slovenija glavna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma, predstavlja avtorice in avtorje v živem ustvarjalnem zamahu, pokriva pa čas nekje od osamosvojitve (oziroma poznih osemdesetih) do recentnejših izdaj. 

O knjigi

Antologija, s pomenljivim naslovom Brez milosti, je izšla z željo prikazati raznolikost, pestrost in trdoživost enega bolj protejskih in eksperimentalnih proznih izrazov slovenske književnosti. Vanjo so bile zato vključene tiste in tisti, ki še vedno pomembno sooblikujejo slovensko prozno pokrajino, čeprav se njihova ustvarjalnost ne omejuje (le) na kratko formo. Vključena so tudi besedila prvencev, predelane verzije že objavljenih zgodb in celo kakšen še neobjavljen tekst. 

Prispevek izbranih ustvarjalk in ustvarjalcev k sodobni slovenski (kratki) prozi je nespregledljiv, gotovo pa bo potreba po vključevanju novih imen sčasoma le še naraščala – kakor je tudi prav. Pričujoča knjiga tako predstavlja vmesni člen v verigi, ki bo, tako je upati, še dolgo nadaljevala z zbiranjem dobrih zgodb. Zaloga je neizčrpna. 

 

Avtorji:

Agata Tomažič, Ana Schnabl, Andraž Rožman, Andrej Blatnik, Andrej E. Skubic, Anja Mugerli, Arjan Pregl, Boris Kolar, Desa Muck, Drago Jančar, Dušan Čater, Dušan Šarotar, Eva Markun, Goran Vojnović, Jani Virk, Jedrt Maležič, Maja Novak, Miha Mazzini, Mirana Likar, Mojca Kumerdej, Nejc Gazvoda, Polona Glavan, Sebastijan Pregelj, Sergej Curanović, Suzana Tratnik, Tadej Golob, Tomaž Kosmač, Veronika Simoniti, Vesna Lemaić, Vincenc Möderndorfer, Katarina Marinčič, Milan Kleč, Franci Novak