Filter by Oznake izdelkov
roman

In ime mu bo

Razgiban roman se začne z dialogom noseče pisateljice in njenega partnerja, ki trdi, da bosta ime za otroka že našla, saj se na koncu ime vedno prilega osebi kot čevelj nogi. Toda v resnici je drugače: “Človek mora zrasti v svoje ime. Ime je stopalo,” pravi van Heemstra.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2020
Število strani: 187
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612772611

JAK RS

Creative Europe

Tiskane izdaje
trda vezava24,90 

O knjigi

Pri osemnajstih se Marjolijn van Heemstra odloči: če bo kdaj rodila sina, ga bo poimenovala po bratrancu bombašu, odporniškem junaku iz družinskih zgodb. Ko leta kasneje res zanosi, se odloči raziskati, kdo je bil pravzaprav človek za to legendo: si res zasluži, da bi se njegovo ime preneslo naprej? In ime mu bo je živ, napet zapisnik tega iskanja, med katerim se van Heemstra ustavlja ob vprašanjih o dobrem in zlu, o meji med resnico in lažjo, o nitih, ki povezujejo preteklost s prihodnostjo, in o nujnosti pripovedovanja zgodb. Izkaže se namreč, da sorodniki v resnici ne vedo vsega, zaradi česar se začnejo družinski miti pred očmi bralca postopoma rušiti. Druga linija pripovedi je nosečnost, pri kateri se pojavljajo vedno novi zapleti, hkrati pa bližajoči se porod predstavlja skrajno točko te zgodbene raziskave … življenje teče dalje, polno zmešnjav in nenapovedljivega, vsaka zaključena zgodba pa je plod novih naključij in priredb.

Marjolijn van Heemstra (Foto: Bowie Verschuuren)

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) je nizozemska pisateljica, pesnica in dramatičarka. V svojem pisanju, predvsem v gledaliških tekstih, se rada loteva družbeno-kritičnih, aktivističnih tem. Za pesniško zbirko Če bi se Mojzes spraševal (2009) je prejela nagrado Jo Peters. Več nominacij in nagrad, predvsem pa večji uspeh tako doma kot v tujini, si je prislužila z romanesknim prvencem In ime mu bo.