Filter by Oznake izdelkov
roman

Iztrgano pozabi

Ria Bačer piše o najtežjih obdobjih mesta med vojno, o strahu in pogumu, o malih zgodbah vsakdanjika v času velikih pretresov.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2014
Število strani: 119
Vrsta: mehka vezava
ISBN: 9789612770815

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  O knjigi

  Znana novomeška novinarka Ria Bačer, rojena 1931, opremljena z iskrivim humorjem in odličnim spominom, je morda najzanimivejša priča dogodkov razburkanega dvajsetega stoletja v Novem mestu. Njena nova knjiga živo govori o življenju, ki je potekalo v istem mestu, a v kar petih državah, od Kraljevine SHS do samostojne Slovenije.

  Ria Bačer

  Ria Bačer je bila rojena leta 1931 v v urarsko-trgovski družini Novem mestu, kjer se je tudi obiskovala gimnazijo. S 17 leti se je poročila. V času obvezne zaposlitve je bila dodeljena najprej Narodni banki, nato Okrajnemu ljudskemu odboru. Leta l955 se je zaposlila na Dolenjskem listu, na katerem je ostala do upokojitve. Sprva je delala kot tajnica uredništva in objavljala prve časnikarske prispevke, nato pa je kot novinarka in urednica komunskih, ženskih ter sodnih strani delala več kot 25 let. Ob delu je končala Novinarsko šolo pri Institutu za novinarstvo v Beogradu. Za svoje novinarsko in družbeno ter humanitarno delo je prejela tudi več diplom in priznanj, med drugim srebrno plaketo Društva novinarjev Slovenije. Upokojena je od leta l988, a je vsa leta pisala, tako za Dolenjski list kot za druge publikacije. Leta 2007 je  izšla njena prva knjiga Novomeške zgodbe, ki je bila v štirih mesecih razprodana.

  Naročite se na novice

  Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
  nam zaupajte svoj e-mail naslov.