Filter by Oznake izdelkov
roman

Mož, ki je hodil skozi stene

Med klasike se je Aymé zasidral prav s kratkimi zgodbami, napisanimi v času druge svetovne vojne, med drugimi z znamenitim Možem, ki je hodil skozi stene.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2014
Število strani: 255
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612770549
Tiskana izdaja

O knjigi

Med klasike se je Aymé zasidral prav s kratkimi zgodbami, napisanimi v času druge svetovne vojne, med drugimi z znamenitim Možem, ki je hodil skozi stene (Le passe-muraille). Skromni nižji uradnik Dutilleulu, ki nenadoma spozna, da lahko hodi skozi trdne zidove, si ne more pomagati – postane neprekosljivi vlomilec. Zaradi pozabljivosti pa ga novo odkriti talent drago stane in za vekomaj ostane zagozden v kamnu. Postava njegovega književnega očeta, Marcela Ayméja, je še vedno ujeta v zid na pariškem Montmartru, drugi junaki Ayméjevih zgodb pa so s svojimi nenavadnim, pogosto bizarnimi avanturami postali del žive francoske kulture. Morda tudi zato, ker se njihova življenja nenavadno krivijo ob vprašanju časa, ki ga zmanjkuje ne le nam, pač pa tudi Aymejevim likom, ki ga v zgodbi Časovne nakaznice začnejo preprodajati na črnem trgu. Fantastika, groteska, humor, sočutje kot eno izmed glavnih sporočil zgodb …
Aymé z nenavadno mešanico preseneti tudi najbolj izkušene bralce.

Marcel Aymé

Marcel Ayme (1902-1967), pisatelj, scenarist in dramatik, je postal klasik francoske literature še pred svojo smrtjo, Slovenci pa smo ga doslej, presenetljivo, poznali predvsem po njegovem otroškem opusu: Pravljice čepeče mačke, Labodi in satirični roman Zelena kobila.

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.