Filter by Oznake izdelkov
roman

Pelji me domov

To je tisto, česar si želi globoko v sebi: čudež, ki bo zavrtel nazaj čas in vse korake od Edinburga pa do tegale mlina.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2023
Število strani: 256
Vrsta: trda vezava
ISBN: 978-961-277-411-0

Tiskana izdaja

O knjigi

Carrascovo tretje delo, Pelji me domov (Llévame a casa, 2021), je družinski roman o konfliktu med generacijama: starejšo, ki je garala, da bi ohranila družinsko dediščino, in mlajšo, ki se želi oddaljiti od staršev, da bi našla svoje mesto v svetu. Juan se je ustalil daleč od svoje dežele, v Edinburgu. Ob smrti očeta pride nazaj v rodno vas. Po pogrebu se želi kar najhitreje vrniti na Škotsko, a je primoran ostati ob usihajoči materi. Kam ju lahko pripelje stara katrca, ki jo je oživil? Kako lahko to, da pomaga materi, pomaga njemu? Kdaj so izgube ljudi in spominov dokončne?  

 

Jesús Carrasco

Jesús Carrasco (r. 1972, Bajadoz) je leta 2013 zaznamoval špansko literarno prizorišče z romanesknim prvencem Na prostem, ki so ga v Madridu razglasili za knjigo leta po izboru knjigotržcev, do danes pa so prodali pravice že za več kot 20 tujejezičnih izdaj. Za svoj drugi roman, Zemlja, po kateri stopamo (2016), je prejel nagrado Evropske unije za književnost.