sl
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov.

Search
Generic filters
Filter by Oznake izdelkov
roman

Škratovo mesto

Pravljična povest o Novem mestu, zgodovini, običajih, poklicih in življenju v ne tako daljnih časih, ko še ni bilo interneta.

Leto izida: 2002
Število strani: 45
Vrsta: barvne ilustracije, trda vezava, trda vezava, barvne ilustracije
barvne ilustracije V košarico10,00  trda vezava V košarico5,00 

Suzi Bricelj

Suzi Bricelj je mladost preživela v Novem mestu, se mlada zapisala umetnosti in z odliko diplomirala na ljubljanski ALU. Dvakrat je dobila študentsko nagrado Prešernovega sklada. Njeno diplomsko delo, velika ilustrirana slikanica Martin Krpan, je postavilo nove standarde likovne interpretacije tega klasičnega dela. Suzi se je izpopolnjevala v Parizu na elitni Ecole Nationale Superieure des Artes Decoratives.
Za svoje delo je dobila številna priznanja, med drugim tudi Prešernovo nagrado, plaketo Hinka Smrekarja in Levstikovo nagrado. 

O ilustratorki

Suzi Bricelj je mladost ravno tako preživela v Novem mestu, se mlada zapisala umetnosti in z odliko diplomirala na ljubljanski ALU. Že dvakrat je dobila študentsko nagrado Prešernovega sklada. Njeno diplomsko delo, velika ilustrirana slikanica Martin Krpan, je postavilo nove standarde likovne interpretacije tega klasičnega dela. Suzi se že tretje leto izpopolnjuje v Parizu na elitni Ecole Nationale Superieure des Artes Decoratives.