Filter by Oznake izdelkov
roman

Vdova Zevedejev

prevod Barica Smole

Vdova Zevedejev je roman o nasilju in zlu, ki lahko človeka tako popačita, da se brez njiju žrtev v vsakdanjem življenju težko znajde, in je pot iz trpljenja pogosto tragična.

Leto izida: 2012
Število strani: 196
Vrsta: mehka vezava
ISBN: 9789612770235
Tiskana izdaja

O knjigi

Roman pripoveduje o Ljiljani Dakić, poročeni Zevedejev. Očeta ni poznala, mati pa jo je zapustila v zgodnjem otroštvu. Zanjo je skrbela babica, ki jo je v najstništvu prodala v zakon s slavnim, premožnim in veliko starejšim skladateljem Ilijo Zevedejevom. Ljiljanine sanje o lepšem življenju se razblinijo že na poročno noč, ki je le uvertura v dvajsetletno zlorabljanje. Ilija Ljiljano brutalno muči na načine, ki si jih komajda lahko zamislimo. Nekega dne Ilije ni več, vendar zlo, ki ga je prizadejal Ljiljani, ne izgine. Vdova Zevedejev je roman o nasilju in zlu, ki lahko človeka tako popačita, da se brez njiju žrtev v vsakdanjem življenju težko znajde, in je pot iz trpljenja pogosto tragična.

Brankica Bogdanović

Brankica Bogdanović Ćašina se je rodila leta 1970 v Smederevski Palanki. Končala je Biotehnično fakulteto v Zemunu. Z družino je dolga leta živela na enem izmed grških otokov, zdaj kot vdova z dvema hčerama živi v grškem mestu Ksanti. S svojim pisanjem nagovarja prestrašene duše, da spregovorijo. Roman Vdova Zevedejev je njen literarni prvenec.