Filter by Oznake izdelkov
roman

Napoj nesmrtnosti

To je bogata knjiga, tu je zgodba, veselje, strast, poraz, zmaga in predvsem besede. Besede v čudovitem zaporedju.

Péter Estreházy

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 165 x 235 mm
Leto izida: 2019
Število strani: 556
Vrsta: mehka vezava, trda vezava
ISBN: 9789612772406
ISBN: 9789612772390

Norla

Elektronske izdaje
trda vezava V košarico36,89 

O knjigi

Enajst stoletij je judovska družina Spinoza predajala od očeta na sina recept nesmrtnosti. Po 36 generacijah ostane Ari Spinoza brez potomca, zato začne na svoji smrtni postelji pisati zgodbo družine, kolikor jo lahko razbere iz podedovanih porumenelih dokumentov in iz zgodb, ki mu jih je pripovedoval stric Fernando. Bralcu poroča o stoletjih, ko so bili njegovi predniki navzoči pri skoraj vseh odločilnih trenutkih evropske zgodovine, prestavi nas v srednjeveško Portugalsko, v Španijo med inkvizicijo, v Rembrandtov Amsterdam, v čas francoske revolucije, na ključna prizorišča obeh svetovnih vojn …
Zgodbe, ki stkejo napet roman, danes preveden v 13 jezikov, so vrtoglava mešanica zgodovinskih dejstev in duhovite avtorjeve domišljije. Nekateri kritiki so ga ob izidu primerjali s Tisoč in eno nočjo, drugi z Boccacciem, tretji so ugotavljali, da se bere kot roman Dana Browna, izpisan natančno, z odličnim humorjem in fantazijo.

Gabi Gleichmann

Gabi Gleichmann se je rodil leta 1954 v Budimpešti, pri desetih letih pa se je z družino preselil na Švedsko. Po študiju literature je postal novinar in pisatelj, bil je predsednik švedskega PEN-a. Danes dela na Norveškem kot založnik, pisatelj in literarni kritik.

Posnetek pogovora z avtorjem