Filter by Oznake izdelkov
roman

Zahod Jame

Ostareli rudar Ivan bi marsikaj od svojega življenja pod zemljo najraje pozabil, še najraje pa rudniško nesrečo, v kateri je umrl njegov najboljši prijatelj Lojze. Ko ga obišče Lojzetov sin Denis, ki očeta ni poznal …

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2012
Število strani: 288
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612770334
trda vezava V košarico24,90 

O knjigi

Ostareli rudar Ivan bi marsikaj od svojega življenja pod zemljo najraje pozabil, še najraje pa rudniško nesrečo, v kateri je umrl njegov najboljši prijatelj Lojze. Ko ga obišče Lojzetov sin Denis, ki očeta ni poznal, saj je umrl pred njegovim rojstvom, se začne preteklost vračati. Izkaže se, da na preprosto Denisovo vprašanje, kako je umrl njegov oče, ni enoznačnega odgovora. Da bi Denis razumel očetovo smrt, mora razumeti tudi jamo, njeno temo, požrešnost, pa tudi tovariško toplino in domačnost, vedno sodobnejšo tehniko, nenehno vrtenje trakov, razumeti mora očeta v različnih obdobjih in vlogah … Ivanova pripoved niha med podzemljem in površjem, temo in svetlobo, ljubeznijo in smrtjo.

Peter Rezman

Peter Rezman (1956) je začel objavljati poezijo v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1985 je v samozaložbi izdal pesniško zbirko Pesmi iz premoga in zbirko kratke proze Kiril Lajš ni lastnik krčme Peter Rezman. Od izida prvenca do leta 2010 beleži desetine objav pesmi, kratke proze in dramskih besedil v osrednjih literarnih revijah in drugih literarnih publikacijah ter zbornikih. Pesniški zbirki: Črno in črno, rdeče in rdeče, zeleno in zeleno (1991) in Družmirje (1997); zbirki kratke proze Skok iz kože (2008), Nujni deleži ozimnice (2011); dramska besedila: Beseda te gleda (2009) in Ljubljana – Gospa Sveta, (2010) ter romani Pristanek na kukavičje jajce (2010), Zahod jame (2013), Tekoči trak (2015). Za zbirko Skok iz kože je leta 2009 prejel nagrado fabula za najboljšo zbirko kratke proze za obdobje dveh let.

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.