Filter by Oznake izdelkov
roman

Tito, amor mijo

Roman Tito, amor mijo je bil preveden v nemščino, italijanščino in francoščino ter nominiran za nagrado Prešernovega sklada, znašel se je v ožjem izboru za nagrado kresnik leta 2006. Ob romanu Balerina, balerina velja za Sosičevo najbolj znano in brano delo.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2020
Število strani: 202
Vrsta: mehka vezava
ISBN: 9789612772512

Trenutno ni na zalogi

    Vprašajte nas

    Deček, ki odrašča v zaledju Trsta, v šoli s težavo pravilno zapisuje italijanske besede, saj s prijateljčki in sorodniki govorijo in berejo skoraj izključno v slovenščini. Strici in tete na rojstnodnevnih zabavah gledajo partizanske filme, ko pa čuvajo otroke, jim pripovedujejo mračne zgodbe iz časa 2. svetovne vojne. Stara teta, ki je oslepela, ko so jo pretepli fašisti; babica, ki jo je zadel zablodeli metek in še vedno živi s kroglo v glavi. Nad vsem tem pa igre v gozdovih, ob rekah, morju, bleščeča lepota narave, težaven, a tudi neskončno lep svet, ki se razpira pred široko odprtimi očmi otroka. In seveda obljuba, da bosta z mamo nekoč srečala samega maršala, pravljičnega junaka iz zgodb sorodnikov.

    Marko Sosič

    Pisanje Marka Sosiča (1958–2021) prepoznamo po poetičnosti, topli empatiji in boleči razprtosti za mejna stanja človekovega duha. Svoje mesto na literarnem parnasu si je zagotovil že z romanesknim prvencem Balerina, Balerina (1997), sledili so še trije romani in dve zbirki kratke proze, ki so bili nominirani za najpomembnejše nagrade in doživeli več prevodov v tuje jezike.